Најновије

ЗВАНИЧАН СТАВ ЕУ: Наређење Израела о евакуацији севера Газе немогуће спровести

Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ данас је изјавио да је наређење Израела да се више од милион становника евакуише из северног дела Газе за само један дан „потпуно немогуће спровести”.

Израел је упозорио становништво тог подручја да се пресели на југ Газе пре почетка копнене офанзиве против Хамаса, преноси Гардијан.

„Износећи званични став ЕУ кажем да је такав план евакуације потпуно немогуће спровести”, казао је Борељ на прес конференцији у Пекингу, последњег дана тродневне посете Кини, пренео је Танјуг.

Он је додао да покушај да се милион људи пресели за 24 сата у ситуацији каква влада у Гази само може донети хуманитарну кризу.

Израелске одбрамбене снаге обавестиле су УН у петак у поноћ да комплетна палестинска популација са севера треба да се пресели у јужни део Газе у року од 24 сата, преноси Тајмс оф Израел.

Ова директива указује да би Израелске одбрамбене снаге могле да се припремају за покретање копнене инвазије након ваздушних удара и бомбардовања којим су узвратили на нападе Хамаса од пре недељу дана.

ВЕЛИКИ ЕГЗОДУС: Више од 400.000 становника Газе напустило домове

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА