Најновије

Прва хришћанска глава у Европи уз повик Алаху екбер одсечена је Србину и то на дан великог српског свеца!

У центру дешавања ових дана је напад на премијера Србије Александра Вучића, када су га Бошњаци уз повике “Алаху екбер” гађали каменицама и флашама у Поточарима, када је дошао на обележавање 20. годишњице злочина у Сребреници. Управо тај повик постао је симбол када муслимански фанатици – џихадисти одсецају главе или убијају људе по свету у терористичким нападима. Ипак, прва хришћанска глава одсечена уз овај урлик у Европи пала је у Подрињу на српски светац – Петровдан!
Илустрција (Фото: Јутјуб)

Илустрција (Фото: Јутјуб)

Прва хришћанска глава одсечена уз повик “Алаху екбер” веровали или не пала је на земљу баш на Балкану, а муслимански ратници су на тај начин брутално погубили Србина из Подриња Драгана Поповића. Да ствар буде још болнија то је урађено у страховитом масакру на свети дан за све Србе, на Петровдан! Од маја до децембра 1992. године у нападима муслиманских снага уништено је и разорено на десетине српских села у којима су на најбруталнији начин убијени цивили у Сребреници, Братунцу и Скеланима, међу којима је и 69 Срба убијених на Петровдан 1992. године. На подручју Сребренице, Зворника, Скелана, Милића, Братунца, Власенице и Осмака, током Одбрамбено-отаџбинског рата, страдало је најмање 2.370 особа српске националности, док је на ширем подручју средњег Подриња и Бирча страдало око 3.500 Срба, наводи се у саопштењу Министарства рада. Без једног или оба родитеља остало је око 800 деце, а око 5.400 породица без покретне и непокретне имовине. Напади су углавном извођени на значајне православне празнике, Божић, Српску нову годину, Ђурђевдан, Видовдан, Петровдан, Никољдан. Од маја до децембра 1992. године у нападима муслиманских снага уништено је и разорено на десетине српских села и на најбруталнији начин убијено стотине српских цивила у Сребреници, Братунцу и Скеланима. У том периоду је на подручју Сребренице нападнуто 21 село у којима је убијено више од 400 српских цивила, а у нападу на 22 српска села општине Братунац убијено је најмање 560 српских цивила. Да је прва одсечена глава хришћанину уз повик “Алаху екбер” баш српска потврдио је министар рада и запошљавања Александар Вулин и рекао да је Европа тада окретала главу од тог случаја! – Није прва хришћанска глава одсечена у Сирији већ у Подрињу када је одред муџахедина поносно подигао одсечену главу Драга Поповића и узвикивао “Алаху екбер”. Тада је Европа окренула главу и није хтела да се суочи са тиме зато што је била потребна истина о Србима коју ова одсечена глава потпуно поништава – рекао је Вулин. ОВДЕ погледајте и видео где џихадисти прете Србији.
Прочитајте још:Aркан на Мањачи са заробљеним Муслиманима: Имате преко 100 погинулих, машала, машала (ВИДЕО)ЈЕЗИВА ПОРУКА ИСЛАМИСТА: Српске службе безбедности на опрезу
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА