Најновије

НИСТЕ НИ СВЕСНИ: Ово су отрови који се налазе у сваком дому!

Изненадићете се. Можда тога нисмо ни свесни, али свакодневно смо изложени разним токсичним супстанцама које се налазе и у нашем дому. Поменућемо неколико, као и начин како да их се решите.
Кухиња (Фото: Pixabay)

Кухиња (Фото: Pixabay)

Бисфенол А

Саставни је део конзерви у које се пакује храна, а користи се и у производњи пластичних флаша. Бисфенол А може пореметити рад ендокриних жлезда, а у телу има слично дејство као и естроген. Такође може довести до превременог пубертета, проблема са плодношћу и да поремети рад срца. Зато као решење је најбоље да се определите за здраву храну, без икакве хране у конзервама у исхрани.

Атризид

Често се користи за узгајање кукуруза, а ако доспе у човеков организам ремети хормоналну равнотежу, изазивајући неплодност. Избегавајте органска ђубрива и ограничите употребу пестицида и хербицида. Упамтите - купујте само свежу храну.

Фталати

То су испарљиве течности и највише их можемо наћи у пластичним предметима. Можете их препознати по специфичном вештачком мирису пластике. Фталати се највише налазе у пластичним завесама, завесама за туш кабине, у лаковима за нокте, боје за зидове итд. Као и атризид, фталати ремете хормоналну равнотежу, посебно лучење тестостерона. Трудите се да у кући имате само посуде од стакла и керамике.
Прочитајте још:
Извор: srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА