Најновије

Вучић: Избори нам нису потребни, нећу на силу да будем премијер

БЕОГРАД - Премијер Александар Вучић изјавио је да мисли да нам избори нису потребни, али да никада није могуће искључити ту ситуацију, јер не жели да на силу буде председник Владе.
Александар Вучић (Фото: Танјуг принтскрин)

Александар Вучић (Фото: Танјуг принтскрин)

"Кад ме (први потпредседник Владе) Ивица Дачић критикује пред странцима, он увек каже - ја не могу толико кратко да планирам као Вучић. Он воли изборе, стално размишља о њима...Ја мислим да нам избори нису потребни, јер су нам планови велики. Имаћемо више ауто-путева урађених у 2016. и 2017. години него икада раније", рекао је Вучић у интервјуу за "Политику". Он је рекао да је свестан да реформе и мере штедње осећа средњи и сиромашни слој становништва који му даје подршку и да зна колико трпе и тешко живе, али и да они знају да не могу да живе боље ако не уредимо државну касу. "Нама сваког месеца 350 милиона евра оде на пензије. Зато се спремам и обављам неформалне разговоре, а званичне ћу са ММФ-ом обавити у августу. Да ти људи осете бољитак прво у просвети, здравству, полицији и војсци. То вам је 360.000 људи. И да бољитак осети 1,74 милона пензионера и 1,04 милиона пензионера којима нисмо смањили пензије. Да им бар повећамо пензије за један или два одсто", нагласио је српски премијер.
Прочитајте још:На северу контејнери за мигрантеДачић: Захтев Косова за пријем у Унеско извртање договораВучић: После резолуције о Сребреници нестала жеља за помирењем
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА