Најновије

ПАЖЊА: Нова СМС превара!

БЕОГРАД - Последњих дана грађанима је на мобилни телефон стизала порука из иностранства са молбом да позову на број 0079542134398.
Будите опрезни - не разговарајте са непознатима! (Фото: Pixabay)

Будите опрезни - не разговарајте са непознатима! (Фото: Pixabay)

У питању је још једна СМС превара, која може да вам направи рачун од неколико хиљада динара у веома кратком року. Сумњиве поруке почеле су да стижу од понедељка, а с обзиром на то да то није први пут да се из иностранства организују СМС преваре, алармирани су мобилни провајдери како би спречили већу штету. - Надлежне службе Телекома Србија су, након пријаве од стране корисника да су добили поруке садржине „зови ме молим те 00795...“, предузеле су одговарајуће активности у циљу заштите корисника. Одрађена је забрана позивања из мреже позивају међународне бројеве које су корисници добијали у порукама и бројеве са којих су поруке послате, као и забрана примања СМС-ова са тих иностраних бројева - кажу у Телекому Србија напомињући да корисници ове поруке игноришу.
Прочитајте још:Погледајте зашто је ово најбоља бразилска гуза! (ФОТО/ВИДЕО)Нови Сад главни град Србије: Размишљате ли о томе?
Пријаве о сумњивим порукама добио је и провајдер Вип мобајл, који такође саветују да се на овакве поруке не одговара, нити да се позивају бројеви који су наведени. - У сектору за високотехнолошки криминал наводе да се ради о негеографском броју. - Ови сервиси отварају се у иностранству, а власници се региструју код провајдера под изговором да организују игре на срећу или дају астро савете - каже Саша Живановић, начелник тог одељења. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА