Најновије

СЕРГЕЈ ЛАВРОВ: Без обзира на САД, дошло је време да се реформише ММФ

На предстојећем самиту Г20 у турској Анталији једна од главних тема биће трагање за начинима реформисања ММФ, без обзира на одсуство ратификације САД, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
Сергеј Лавров (Фото: РИА новости)

Сергеј Лавров (Фото: РИА новости)

Један од задатака предстојећег самита "двадесеторке" у Енглеској на јесен ове године биће, без обзира на одсуство ратификације САД, трагање за начинима претварања у живот оне етапе реформи Међународног монетарног фонда који је био усаглашен још пре пет година - рекао је Лавров на састанку са учесницима Омладинског самита БРИКС-а у Москви. Он је навео да "овде БРИКС игра водећу улогу заједно са партнерима“. - У "двадесеторци" постоји доста земаља које деле наш приступ - рекао је Лавров. Лидери Г20 договорили су се у Сеулу 2010. године да ревидирају квоте ММФ-а у корист земаља у развоју. Предвиђало се да ће у јануару 2013. године бити створена нова формула расподеле квота, а да ће се до јануара 2014. године спровести 15. ревизија квота. Међутим, то је немогуће урадити без ратификације 14. ревизије квота од стране већине земаља-чланица ММФ-а, која је требало да буде завршена још 2012. године. У овом тренутку, план ревизије квота још увек нису ратификовале Сједињене Америчке Државе које имају квоту од 16,75 одсто гласова које им дају право вета у кључним одлукама фонда, које се доносе већином од 85 одсто гласова.
Прочитајте још:„Русија није Украјина па да моли Запад“НАТО забринут због Грчке„Америчка војна стратегија за сукоб са Русијом“
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА