Најновије

ПРЕТЊЕ КИНИ: САД објавиле да ће ући у рат на страни Јапана ако зарати са Кином!

Америчка Пацифичка ратна флота спремна је да делује уколико Кина и Јапан зарате поводом ненасељених острва Сенкаку – изјавио је њен командант Скот Свифт.
Америчка морнарица спремна за напад на Кину (Фото: Јутјуб)

Америчка морнарица спремна за напад на Кину (Фото: Јутјуб)

Адмирал Свифт је посету Јапану искористио да објави: "Ми смо спремни да одговоримо (на потезе Кине) ако од председника САД добијемо потребну наредбу јер он одлучује шта треба да се чини, а шта не треба". Ово  је био његов одговор на питање: хоће ли САД нешто предузети уколико дође до сукоба уз учешће кинеских у јапанских ратних бродова? Говорећи о одлуци којом је доњи дом јапанског парламента раширио  надлежности националних "снага самоодбране", Свифт је оценио да ће коначно усвајање тог документа "додатно ојачати и продубити ионако добре јапанско-америчке односе у сфери безбедности". Кинески бродови од 2012. године стално патролирају у близини спораних острва. Повремено им се чак демонстративно приближавају.
Прочитајте још:ПОЗАДИНА ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ: Америка користи џихадизам за дестабилизацију Русије!ЗАУСТАВИТИ КИНУ: Јапан усвојио нову одбрамбену доктрину
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА