Најновије

Немачки медији: Шојбле планира евро-порез и посебан буџет евро-зоне

Немачки министар финансија Волфганг Шојбле жели да се одређена финансијска средства немачких пореских обвезника ставе на располагање једном посебном буџету евро-зоне, преноси магазин ''Фокус'', сазнање магазина ''Шпигел''.
Волфганг Шојбле (Фото: Јутјуб принтскрин)

Волфганг Шојбле (Фото: Јутјуб принтскрин)

''У евро-зони се мора размишљати о једном сопственом порезу'', рекао је посланик Европског парламента Елмар Брок из редова демохришћана, канцелара Ангеле Меркел и додао да би се средствима из сопственог буџета евро-зоне могле ''пеглати'' коњунктурне слабости. ''Фокус'' пише да Шојбле, очито, у својој ладици има планове о једном такозваном евро-порезу. ''Немачки новац би тада могао директно да ''тече'' у Брисел'', преноси ''Фокус'' и наводи да у се у Бриселу и Берлину очито стварају планви о сопственом буџету евро-зоне. У нови буџет могла би да се сливају средства од пореза на додату врендост и зарада и Немачка је, како преносе медији, спремна да о тим питањима озбиљно дискутује. И Европска комисија сматра нужним таква решења, тако да би једна радна група под вођством бившег шефа италијанске владе Марија Монтија, требало на молбу председника ЕУ-комисије Жан - Клода Јункера да анализира могућност о приходима за фискалне капацитете евро-зоне, преносе медији.
Прочитајте још:Извор из грчке владе: Кредитори у Атини до недеље увечеМеркел: Изненадни излазак Грчке из еврозоне изазвао би хаос и насиљеММФ никада не долази сам
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА