Најновије

АВГУСТОВСКИ ПАКАО У СРБИЈИ: Температуре преко 40 степени, без капи кише

Благи пад температуре који је јуче захватио читаву Србију неће дуго трајати, кажу метеоролози и упозоравају да ће већ од 1. августа Србију поново захватити тропски талас, с дневним температурама преко 40 степени Целзијуса!
Илустрација (Фото: pixabay.com)

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Према наводима стручњака сушни и врели период у Србији се наставља и током целог августа, а кише неће бити ни у најави. Последњих пет дана јула ће према извештајима бити нешто хладнији, са свежијим јутрима, а температура ће се кретати у просеку за ово доба године и износиће од 30 до 33 степена Целзијусових. Међутим, већ од 1. августа жива у термометру премашиће 40 подељак. Метеоролог Бранко Спаравало каже да нас од августа опет чека пакао. – За свега неколико дана температуре ће се опет “подићи”. Према досадашњим проценама, почетак августа биће изузетно топао, што значи да ће температуре премашити 40 степени – каже Спаравало. – Известан опрез се саветује срчаним болесницима као и асматичарима у наредном периоду. Метеоропатске реакције могу бити изражене у виду главобоље и проблему са спавањем – наводи се у саопштењу РХМЗ.
Прочитајте још:СТИЖУ ПЉУСКОВИ: Врућина још пар дана, а онда следи нагла промена!ХМЗ Србије упозорава: Пакао до 26. јула!
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА