Најновије

Због спорне набавке Динкићу прети затвор до 12 година!

БЕОГРАД - Млађану Динкићу, бившем министру финансија, прети казна од две до 12 година затвора уколико се током поступка који је против њега покренуло Више тужилаштво у Београду докаже да је злоупотребио положај и државу оштетио за више од три милиона евра!
Млађан Динкић (Фото: Јутјуб)

Млађан Динкић (Фото: Јутјуб)

Преткривични поступак покренут је због спорне набавке "Сименсове" медицинске опреме за Клинички центар Србије, Универзитетску дечју клинику, Институт за онкологију и радиологију Србије, као и Институт за мајку и дете. Петоро под сумњом "Спорна опрема, како се сумња, набављена је на основу пребијања дугова здравствених фондова Републике Српске и Србије", открио је извор упућен у истрагу. Осим Динкића, под лупом полиције и тужилаштва наводно се налазе и бивши министар здравља Томица Милосављевић, државни секретар у том министарству Невена Карановић, затим бивша директорка РЗЗО Светлана Вукајловић, као и Горан Кљајчин, директор Фонда здравственог осигурања РС. Светлана Вукајловић навела је да је уговор између фондова здравственог осигурања Србије и РС закључен уз сагласност Владе. "Ради се о међудржавном споразуму две владе о решавању нагомиланих и више од деценије старих дугова Фонда РС према здравственим установама Србије, верификованом закључцима тих влада од 19. и 20. јуна 2006. Закључком Владе Србије прецизно је дефинисан начин на који ће се ти дугови решити, а координација посла поверена је РФЗО, без икакве надлежности да о било чему одлучује", тврди Вукајловићева. Она је навела да је њена улога као директора РФЗО била искључиво координаторска. Све по пропису "РФЗО је, поступајући по закључку Владе, обавестио здравствене установе да је закључак донет и да треба да поступе у складу с тим закључком тако што ће доставити списак потребне опреме. Спискови које су прикупиле здравствене установе прослеђени су Министарству здравља на сагласност, а Министарство је у складу са овлашћењима усагласило коначни списак опреме", навела је Светлана Вукајловић.
Прочитајте још:Вехабије врбују мигранте по СрбијиЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ВЕЖБЕ „СЛОВЕНСКО БРАТСТВО“: Овако рокају Срби, Руси и БелорусиДАНАС СВАКИ СРБИН МОРА ДА БУДЕ ПОНОСАН: Ово је велики бој у којем су Срби пре 2 века поразили Турке
Извор: Курир/srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА