Најновије

Лекарка преминула од маларије на ВМА

Докторка Оливера Јовановић, лекарка Војномедицинске академије, која је била ангажована у првој ротацији мировне мисије УН у Централноафричкој Републици, преминула је синоћ од последица тешког облика маларије.
ВМА (Фото: vma.mod.gov.rs)

ВМА (Фото: vma.mod.gov.rs)

Оливера Јовановић је примљена у Клинику за инфективне и тропске болести Војномедицинске академије 6. јула, у веома тешком општем стању са симтпомима и знацима отказивања више органа, о чему је јавност била обавештена. Током хоспитализације предузете су све неопходне дијагностичке и терапијске процедуре у циљу лечења најтежег облика маларије и њених компликација, саопштава Министарство одбране. Министарство одбране и Војска Србије жале за губитком др Јовановић, која је за учешће у мисији заједно са осталим колегама одликована медаљом за службу у УН. Министар одбране Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић упутили су саучешће породици Јовановић. Докторка Оливера Јовановић, лекар специјалиста радиологије, била је запослена у Институту за радиологију Војномедицинске академије, а у Министарству одбране ради од 1995. године. У мисији MINUSCA у Централноафричкој Републици обављала је дужност лекара радиолога у војној болници нивоа 2.
Прочитајте још:Ужас у Земун пољу: Пријатељу силовао мајку!ЗАДАВИЛА СВОЈУ БЕБУ, ПА ЈЕ УВИЛА У КРПЕ: Детаљи језивог чедоморства у Новом Саду!САМО ЗАТО ШТО СУ СРБИ: Хрвати претукли младиће у возу у Загребу, изостала чак и лекарска помоћ!
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА