Најновије

5 намирница које вас подмлађују

Сазнајте зашто су препоручене намирнице посебно благотворне.
Кафа (Фото: 1950americandiner.i)

Кафа (Фото: 1950americandiner.i)

Кафа

Овај напитак садржи биоактивна једињења која штите кожу од меланома. Истраживање је показало да су људи који су свакодневно пили умерено количине кафе дневно имали за 20 одсто мањи ризик да оболе од малигних меланома.

Нар

Богат је антиоксидантима, попут витамина Це који спречава појаву бора и дехидратацију коже. Истраживање америчког Журнала клиничке исхране показало је да конзумирање што више намирница које садрже витамин Це спречава појаву бора и старење коже код жена средњих година.

Боровнице

Веома богате витаминима Це и Е који су кључни за негу коже.

Кељ

Поред низа хранљивих материја, такође је извор витамина К и гвожђа. Низак ниво гвожђа у исхрани може учинити да коже изгледа бледо, а крвни судови испод коже биће уочљивији.

Авокадо

Авокадо садржи висок ниво олеинских киселина, као и омега-9 масне киселине које помажу кожи да задржи влагу и остане мека и еластична.

Ораси

Богати су омега-3 масним киселинама и витамином Е, а довољна је једна шака дневно да задовољите потребе организма. А бакар који такође садрже помаже да што дуже одржите леп тон коже.

Диња

Ово укусно воће садржи бета каротен, витамин А за које се верује да регулишу раст ћелија коже од темена до спољашњег слоја.
Прочитајте још:МУЧИ ВАС НЕСАНИЦА? Ево шта треба да урадите!Супер фора за чишћење јагода и трешањаАсоцијација америчких психолога: Вера у Бога је болест!
Извор: Srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА