Најновије

Масовна бежанија са севера Црне Горе: Отишло више од 6.000 људи

Од почетка године до 23. јула више од 6.000 грађана са севера Црне Горе напустило је земљу у потрази за бољим животом, саопштено је из невладине организације "Еуромост".

Црна Гора (Фото: pvportal.me)

Црна Гора (Фото: pvportal.me)

Амбасадор Немачке у Подгорици Гудрун Елизабет Штајнакер посетила је ову невладину организацију у Бијелом Пољу и са њеним представницима разговарала о масовној миграцији грађана са севера Црне Горе према Немачкој, где се већина пријавила за азил. - Обавестили смо немачког амбасадора да је од почетка године север напустило 6.270 људи и да се у јулу одлази са смањеним интензитетом. Уједно смо јој доставили доказе о броју људи који су напустили нашу државу као и разлоге њиховог одласка - рекао је извршни директор "Еуромоста" Алмер Мекић. Он се сагласио са Штајнакеровом да није могуће да држављани Црне Горе у Немачкој добију статус азиланата. Као главне кривце за миграције Мекић наводи Владу Црне Горе, Скупштину и извршну власт у свим општинама на северу и њихове локалне парламенте. Мекић је обавестио немачког амбасадора да насилно враћање хиљаде гладних, огорчених грађана може изазвати социјалне немире на северу. Зато су у "Еуромосту" предложили да немачка Амбасада апелује да Влада Црне Горе прво уради стратегију повратка грађана којом би се помогло свима који се налазе у Немачкој.
Прочитајте још:Мирни протест у Загребу и Сарајеву: Прекинути тишину о злочинима над Србима(ВИДЕО) САРАЈЕВО ПОД ОПСАДОМ: Хиљаде радника пред парламентом траже своја права!АНТИСЕМИТСКИ ГОВОР ФРАЊЕ ТУЂМАНА: Жуто-зелени врагови! (ВИДЕО)
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА