Најновије

ДСС: Волфрам Мас је одувек био непријатељ Србије

БЕОГРАД - "После Блеровог ангажовања и потпуне радикализације подаништва српске Владе према Берлину и Вашингтону више ништа није немогуће. Ништа што је на штету и срамоту Србије." - стоји у новом саопштењу ДСС-а у којем се ова странка противи постављању некадашњег немачког амбасадора, Волфрам Маса, на позицију саветника премијера Србије.
Санда Рашковић Ивић - председница ДСС-а (Фото: ДСС)

Санда Рашковић Ивић - председница ДСС-а (Фото: ДСС)

Док се као амбасадор у Србији бавио политичким сплеткарењем и служио као пример недоличног понашања страног дипломате према земљи која му је указала гостопримство, Мас је износио ставове чију ће уградњу у српску политичку праксу да саветује, поручују из ДСС-а. Три су кључна става Волфрама Маса, наводе у ДСС-у, и набрајају их: - питање чланства Србије у а НАТО није “да ли” него “када”, - „модел две Немачке“ треба да се примени на Србију и Косово и - Срби морају да објасне својој деци да је бомбардовање Србије 1999. било исправно, као што је то био случај са савезнички бомбардовањем нацистичке Немачке у Другом светском рату. Демократска странка Србије упозорава Владу да не поставља Волфрама Маса за саветника. У случају да он дефинитивно буде ангажован, председник Владе Србије ће показати да се са Масовим скандалозним ставовима слаже, али да му је само потребан савет како да их спроведе, каже се у саопштењу ове странке.
Прочитајте још:Фактор Плус: Срби највише воле Вучића, а најмање Пајтића, Шутановца и АнтићаОВО МОРАТЕ ВИДЕТИ: Ивановић из „Наши“ разоткрио отровне састојке хрватских производа (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА