Најновије

СТАРА ПОДРШКА СА МАЈДАНА: Пољска одбија да пружи избеглички статус Украјинцима

ПОЉСКА - Рафал Тшасковскиј, заменик министра спољних послова Пољске, изјавио је да Варшава подржава Кијев на путу ка ЕУ, али да неће увести избеглички статус за људе који долазе из Украјине.
Мајдан - све за Европу! (Фото: ЈуТјуб)

Мајдан - све за Европу! (Фото: ЈуТјуб)

"Украјина није земља у којој грађанима прети смрт." - изричит је Тшасковскиј. "Није цела Украјина у опасности, тако да људи са истока Украјине могу пребећи у друге регионе и делове земље." - каже Тшасковскиј образлажући одлуку Варшаве да не дозволи давање статуса "избеглица" Украјинцима са истока захваћеног ратом. Он је објаснио да би масовно давање избегличког статуса у Пољској људима из Украјине имало драматичне последице, јер број људи који су расељени прелази милион. "Део њих би могао да дође у Пољску, али избеглички статус није потребан. Ми желимо да Украјинци пронађу услове за живот у својој земљи, демократској и слободној Украјини." - каже Тшасковскиј.
Прочитајте још:КИЈЕВ ГУБИ ВЛАСТ НА ЗАПАДУ УКРАЈИНЕ: Карпатски Румуни траже аутономију од КијеваВето – клопка за Путина
Подсећамо, према међународним законима и конвенцијама, уколико би Пољска пружила избеглички статус, људи из Украјина би имали правни статус који би Пољску обавезивао на различите ствари. Пољска је једна од земаља која се званично залаже за агресивну политику наспрам Донбаса, а познато је да су пружали Украјинцима и подршку на протестима на Мајдану, међутим, очигледно не желе да поделе судбину са онима које декларативно називају "братском нацијом". Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА