Најновије

Додик: Идемо у политички обрачун за свој статус

Председник Републике Српске Милорад Додик поновио је данас у Братунцу да ће Република Српска рећи да је за укидање Суда и Тужилштва БиХ и да ће овај ентитет ићи у политички обрачун за свој статус, који је дефинисан међународним споразумом и Уставом БиХ.
Додик (Фото: republikasrpska.net)

Додик (Фото: republikasrpska.net)

"На бази те снаге, донећемо закон и забранити примену одлука Суда и Тужилаштва БиХ на нивоу Републике Српске. Онда ће високи представник то, вероватно, покушати да укине, али ми морамо да се боримо", рекао је Додик. Он је оценио да "српски народ не занима БиХ у којој није ништа добро доживео, у којој се институције упорно злоупотребљавају на штету Срба и Српске (РС)", додавши да ниједна иницијатива, па ни економска, не иде у корист РС. Додик тврди да БиХ постоји "само виртуелно", да је Срби не желе нити је она њихова потреба и да "неће преживети на причи која долази из иностранства". "Шта је политички коректно - ћутати на њихова настојања да сваку институцију БиХ искористе да заштите своје злочине и своје политичке намере", рекао је председник РС.

БиХ само виртуелно постоји

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је такође данас да је Босна и Херцеговина земља која само виртуелно постоји и да се свака њена институција користи да се заштите злочини и да Република Српска не жели да да "ни грама доприноса Босни и Херцеговини". "Како објаснити рад тужилаштва у случају Насера Орића. Заштитили су злочин. Да ли ћемо и даље да сагнемо главу и кажемо- пусти три дана, заборавиће се. Неће и не може бити заборављено", поручио је Додик на обележавању дана страдања Срба у Подрињу. "БиХ није жеља ни потреба Срба", рекао је Додик, додајући да РС мора да уђе у политички обрачун за свој статус, који је дефинисан медјународним споразумом и Уставом БиХ. Додик је рекао да РС не може и неће да трпи суд и тужилаштво и да ће изаћи на референдум и рећи да не жели да то буде на нивоу БиХ. "Не ради се овде о дану после, већ о дану када се одржава референдум, када ће српски народ рећи не, а "не" је обавеза сваког ко ради у име тог народа", рекао је Додик. "Моћ овог народа јесте у чињеници да је српски народ направио две државе у својој историји - Србију и Републику Српску. Начин на који ми доживљавамо РС важнији је од столице у УН и ми морамо да истрајемо. Једини начин да оживимо, да ојачамо народ на овим просторима и да се не заборави злочин јесте Република Српска", поручио је Додик.
Прочитајте још:Додик: Убијање Срба у Братунцу представља већу свирепост од злочина над БошњацимаКРЕЋЕ ЛУДНИЦА У СРПСКОЈ: Додик позвао Србе да напусте парламент БиХ!Делегација СРС на помену српским жртвама у Братунцу
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА