Најновије

Храна која вам уништава кожу, а једете је свакодневно

Дерматолог Киран Лохија из Њу Делхија поручује да из прехране треба да избацимо шећер и млечне производе ако желимо да имамо савршено лепу кожу.
Пазите шта једете - одражава се на кожу (Фото: Pixabay)

Пазите шта једете - одражава се на кожу (Фото: Pixabay)

Кожа је наш највећи орган и треба је свакодневно неговати и одржавати здравом. Ако је не чувамо и не пазимо, може да нам "узвратити" осипом, пигментацијом, а како бисте то спречили пожељно је пазити шта једемо. Већина људи верује да је млеко одлично за наше тело, али млеко као и сир, јогурт и сладолед су пуни хормона, тврди Лохија. Стога нам ти млечни производи чине више штете него користи, појашњава дерматолог. Акне и пигментација коже лако се може појавити због неравнотеже хормона, а ако конзумирате производе који садрже хормоне можете погоршати проблем. Готово сви дерматолози својим пацијентима саветују да престану да једу млечне производе, односно барем смање количину таквих намирница у својој свакодневној прехрани. За све оне који се брину да ће на овај начин њихов организам остати без довољно калција, Лохија поручује да спанаћ обиллује калцијем, чак више него млеко. Познато је да шећер узрокује гликолизацију важних протеина у кожи, а  то доводи до настанка и продубљивања бора јер гликолизацијом ти важни протеини постају "неактивни". Бело брашно и кукурузни скроб присутни су у хлебу, тестенинама и многим другим намирницама, али немају храњиву вредност. Узрокују нагли пораст инсулина и хормона стреса. Управо стрес узрокује појаву акни на кожи, а како бисте то избегли у највећој мери, избаците из прехране намирнице од белог брашна и кукурузног скроба, поручује Лохија.
Прочитајте још:Како да излечите опекотине од сунца?Имала је преко 80 година и ниједну седу! Тајна је у овом напитку (РЕЦЕПТ) (ВИДЕО)
Извор: Курир/indiatimes

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА