Најновије

ДС: Oвакав начин продаjе Tелекома је на штету грађана

БEOГРAД - Демократска странка саопштила jе данас да jе начин на коjи Влада Србиjе намерава да прода Tелеком само jош jедан од доказа за незнање и неспособност ове власти и на штету jе грађана.
ДС (Фото: ДС)

ДС (Фото: ДС)

Покушаj продаjе наjважниjе српске фирме, по условима коjе jе обjавила Aгенциjа за приватизациjу показуjе да људи без школе, са купљеним дипломама могу jедино да отимаjу и то они и раде. ДС наводи да се из позива за прикупљање понуда уопште не види шта jе предмет продаjе, да ли jе у питању већински или мањински пакет државних акциjа. Tакође, позив jе расписан под нетранспарентним условима, без икаквих гаранциjа да ће купац бити из групациjе стратешких партнера, односно фирми коjе су у бизнису телекомуникациjа. У саопштењу се додаjе и да Tелеком Србиjу теоретски може да купи онаj ко има годишњи приход од око 170 милиона евра, што jе пет пута мање него пословни приход коjи остваруjе Tелеком. Tелеком Србиjе у овом моменту ниjе имовинско-правно уређен систем, што jе и био jедан од основних разлога за продужење рокова у Закону о jавноj своjини, подсећа се у саопштењу ДС. Због свега овога ДС  захтева да се обустави овакав начин продаjе Tелекома, "jер jе већ сада очигледно да ће ово, због нестручности, бахатости и неспособности режима Aлександра Вучића, баш попут Београда на води, бити jош само jедан у низу послова на штету грађана Србиjе".
Прочитајте још:ТАЈНИ ПЛАН ВЛАДЕ: Како Србија планира да реагује уколико грчка криза дође до насНиколић: Надам се да нећемо продати Телеком
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА