Најновије

Како су Пајтоновци предвидели и решили кризу у Грчкој! (ВИДЕО)

Велика економска криза која последњих неколико година дрма Грчку, а која је кулминирала данашњим референдумом није ништа ново ако је судити по чувеним мајсторима хумора - Монти Пајтоновцима!
Пајтоновци (Фото: Јутјуб)

Пајтоновци (Фото: Јутјуб)

Грци тврде да једноставно немају новца да врате кредите без обзира колико смањивали јавне трошкове и подизали порез. На другој срани Немци тврде да су болне реформе неопходне како би земља изашла из кризе и дугорочно стала на своје ноге. Да би сте разумели велики јаз између две стране најбоље одгледајте скеч који су Монти Пајтоновци снимили још 1974. године, а који је заправо извештај са фудбалске утакмице између Грчке и Немачке. Две земље на утакмици представљају њихови најчувенији филозофи. Већи део утакмице они ништа не раде већ међусобно разговарају да би у последњем минуту меча дошло до акције. Прво је Архимед викнуо "Еурека" да би Сократ забио гол - Лајбницу. Тада је дошло до побуне Немаца који су опколили судију Конфучија. Хегел је тврдио да не постоји објективан свет, већ само онакав каквим га појединци субјективно доживљављају, док је Маркс упорно тврдио да је био офсајд. У тиму Грчке играли су Платон, Епиктет, Аристотел, Софокле, Емпедокле, Плотин, Епикур, Хераклит, Демокрит, Сократ и Архимед. У тиму Немачке били су Лајбниц, Кант, Хегел, Шопенхауер, Шелинг, Бекенбауер, Јасперс, Шлегел, Витгенштајн, Ниче и Хајдегер.
Прочитајте још:ОДЛУЧИЛИ: Грчка излази из еврозоне – 60% Грка је рекло „НЕ“!ГРЧКА УЛИЧНА ГЕРИЛА: Овако су се Грци борили за „НЕ“! (ВИДЕО)
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА