Најновије

ШТА РАДИ ОВО КИЈЕВ? Све пребацују на једну тачку, тенкови по улицама, тотални хаос (ФОТО)

Оружане снаге Украјине интензивно пребацују војну опрему у област Харкова, настојећи да обуздају руско напредовање у овом стратешки важном региону. Према најновијим извештајима, у овај подухват укључени су и тенкови „Леопард“ немачке производње и шведски борбени возила пешадије ЦВ90, који су у употреби 21. и 93. механизоване бригаде, као и 5. јуришне и 57. моторизоване пешадијске бригаде.

Важност пребацивања опреме

Опрема високог квалитета: Тенкови „Леопард“ и ЦВ90 представљају врхунску западну технологију, што указује на озбиљност украјинских напора да ојачају одбрамбене линије у области Харкова.Кључне јединице: Опремање 21. и 93. механизоване бригаде, као и 5. јуришне и 57. моторизоване пешадијске бригаде, сугерише да Украјина ставља велики  нагласак на појачање својих одбрамбених способности у овом региону.

Стратешка анализа

Западни аналитичари: Према западним аналитичарима, 57. моторизована пешадијска бригада Оружаних снага Украјине тренутно је распоређена у правцу Купјанског, што је кључно за успоравање руског напредовања и одбрану критичних тачака.Тактички значај: Овај покрет указује на стратегију Украјине да искористи високо мобилне и добро опремљене јединице како би задржале позиције и спречиле руске снаге у даљем продору.

Реакција и очекивања

Интензивирање борби: Пребацивање ове опреме и јединица вероватно ће довести до појачања борбених активности у области Харкова, што може додатно компликовати ситуацију на терену. Дугорочна одбрана: Ојачавање јединица у овом региону указује на дугорочну стратегију Украјине да одржи контролу над Харковом и спречи руски напредак.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА