Најновије

СДА ПРЕТИ: Вучић неће бити топло дочекан у Сребреници!

Генерални секретар СДА БиХ, Амир Зукић, изразио је жаљење што данас Савет безбедности УН није изгласао резолуцију о геноциду у Сребреници и истакао да због лобирања Србије да се у УН не усвоји та резолуција, премијер Србије Александар Вучић неће бити дочекан с толиком топлином у суботу.
Поточари (Фото: ЈуТјуб)

Поточари (Фото: ЈуТјуб)

- Нажалост, геноцид је негиран и поред чињенице да такву пресуду донео Међународни суд правде у Хагу. Вучић и Србија овим чином шаљу поруку да не желе да имају добросуседске односе, иначе би се, у супротном, потрудили да барем признају шта се у Сребреници догодило. Када премијер Србије буде у Сребреници и види гробља на којима пишу имена и презимена жртава, могуће је да призна да се геноцид заиста догодило - рекао је Зукић, генерални серетар највеће бошњачке партије у БиХ. Зукић сматра да и велики део политике и политичара из Србије жели да представи злочине у Сребреници на разне начине, осим квалификације геноцида. Челник СДА је указао и да су у Сребеници убијани људи само зато што су друге националности, али је изразио уверење да су суживот и толеранција у БиХ, упркос тој чињеници, и даље могући и реални.
Прочитајте још:Чуркин: Срби су патили као други, ако не и вишеАнгела Меркел стигла у БеоградДС тражи промену изборног система у Војводини
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА