Најновије

Пољска паравојна формација "Фаланга" лови борце "Десног сектора": Њихов мото је "Смрт Бандеровцима" (ВИДЕО)

ВАРШАВА - Представници пољске национално-патриотске организације "Фаланга" саопштили су да њихови припадници патролирају пограничним деловима ка Украјини у потрази за украјинским оружаним нео-фашистима који могу ући на територију ове земље.
Фаланга је кренула у лов (Фото: xportal.pl)

Фаланга је кренула у лов (Фото: xportal.pl)

Припадници пољске "Фаланге" тврде да су организовали неколико војних патрола и почели да патролирају границом између Пољске и Украјине. Они кажу да се патроле организују свакодневно а да је слоган акције "Смрт Бандеровцима" и "Пронађи Бандеровца и уби!". Они су објавили и снимке патрола на којима се виде униформисани наоружани људи како врше надзор у пограничном делу. Акција "фаланги" је уследила након информација да припадници Десног сектора против којих се воде поступци за ратне злочине или криминална дела у Украјини,  илегално долазе у Пољску. Раније је објављено да се на страни ДНР боре и добровољци из Пољске. Чланови пољске "Фаланфе"  заговарају повлачење земље из Европске уније и сарађују са православним десничарским организацијама у другим земљама. Данас је стигла вест да су у борбама на истоку Украјине борци "Десног сектора" претрпели озбиљне губитке о чему више можете прочитати ОВДЕ.
Прочитајте још:ИНДИЈЦИ ПОНИЗИЛИ БРИТАНЦЕ: Еурофајтер Тајфун на маневрима изгубио 12-0 против индијског СухојаАмерика издваја пола милијарде долара за украјинску војску
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА