Најновије

Ево шта је Изетбеговић одговорио Вучићу на иницијативу!

СAРAJEВO - Бошњачки члан Председништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић сматра преурањеном и недореченом инициjативу српског премиjера Aлександра Вучића о утврђивању Дана сећања за све жртве рата на простору бивше Jугославиjе, пренела jе Фена.
Изетбеговић и Вучић у Београду (Фото: ЈуТјуб)

Изетбеговић и Вучић у Београду (Фото: ЈуТјуб)

Према његовом мишљењу, инициjативи мора да претходи завршетак процеса стабилизациjе и нормализациjе укупних односа у региону. "Инициjатива премиjера Вучића може добити замах само ако подразумева истинско суочавање с истином о свим злочинима, прихватање пресуда међународних судова и историjских чињеница утврђених у тим пресудама, као и недвосмислену осуду активности коjе воде у нове сукобе на овим просторима - попут инициjатива за одржавање референдума о отцепљењу коjе долазе од руководства Републике Српске", обjашњава Изетбеговић своj став. Додао jе, како се наводи, да без испуњавања ових предуслова Вучићева инициjатива може да води ка релативизирању карактера рата и обима злочина почињених над Бошњацима, замагљивању истине о тим злочинима, као и "амнестирању од одговорности оних коjи негираjу те злочине и геноцид". "Tаква инициjатива не би допринела процесу помирења, већ би га суштински угрозила и уназадила", сматра изетбеговић. Српски премиjер наглашава да од идеjе о заjедничком дану сећања за све жртве рата с простора бивше Jугославиjе никада неће одустати и веруjе да ће кад-тад, макар и за две до три године, регион помирити.
Прочитајте још:РАЗБИЈАЊЕ ТЕМЕЉА СРПСТВА: Моћници дробе Српску православну црквуПРОПАЛА АМЕРИКА: Доналд Трамп открио „другу страну медаље“ (ВИДЕО)
Упитан има ли то уопште сврхе, с обзиром на то да jе хрватски премиjер Зоран Mилановић све одмах одбацио, Вучић jе рекао:"Сигуран сам да ће то дати резултат. Зато што jе све друго што бисте изабрали лоше и за те земље и за цео регион". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА