Најновије

СВЕТСКЕ СИЛЕ СТАЛЕ УЗ ХРВАТСКУ: Америка стоји раме уз раме са вама, морамо победити тероризам

ЛОНДОН/БЕРЛИН/ЗАГРЕБ - Након вести да су хрватског држављанина Томислава Салопека погубили исламисти у Египту, реаговао је цео свет, а многи светски званичници су изразили своју подршку хрватском народу.
Џихадисти прете убиством Хрвата (Фото: Јутјуб)

Џихадисти прете убиством Хрвата (Фото: Јутјуб)

Британски министар спољних послова Филип Хамонд снажно је осудио вест о наводном убиству хрватског држављанина Томислава Салопека. "Ако су ове информације тачне, најснажније осуђујем наводно брутално убиство хрватског грађанина Томислава Салопека", навео је Хамонд и додао:"Моје мисли су са његовом породицом, колегама и целим хрватским народом. Британија ће бити уз Египат и Хрватску у наставку противљења овом нечовечном типу тероризма". Подршку Хрватској дале су и Сједињене Америчке Државе. Амбасада САД-а у Загребу у саопштила је да су "дубоко узнемирени извештајима о убиству хрватског грађанина Томислава Салопека". "Ако вест буде потврђена, убиство господина Салопека биће запањујући злочин који представља саму срж ИСИЛ-ове екстремистичке агенде. Снажно осуђујемо бруталност према невиним жртвама широм Блиског истока', наводи се. "Сједињене Државе стоје раме уз раме са Хрватском и свим нашим партнерима у борби против тероризма', кажу још у америчкој амбасади у Загребу. Немачко министарство спољних послова такође је осудило овај злочин. "Овај гнусан чин изнова показује да је фанатична идеологија ИСИЛ-а претња свима нама", наводе у Берлину и напомињу да ће Немачка, у сарадњи са међународним партнерима, наставити да чини све што је могуће да сузбије ИСИЛ, "не само војно, него изнад свега политички".
Прочитајте још:МАНИЈАК С НОЖЕМ: Супругу убо у груди и леђа, а сину распорио стомак!Милановић: Ово је грозно, Хрватска неће да учествује у акцијама против Исламске државеОВО ЈОШ НИСТЕ ВИДЕЛИ: Македонци први у свету добили „Министарство сока“
Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА