Најновије

ИДИЛА ВУЧИЋ-НИКОЛИЋ: Желе да изгледа да конфликта нема, али разлике постоје

Без обзира на сталне демантије, председник Србије Томислав Николић и премијер Александар Вучић никако не успевају да убеде јавност да нису у сукобу.
Застој у односима између председника и премијера? (Фото: Википедија/ЈуТјуб)

Застој у односима између председника и премијера? (Фото: Википедија/ЈуТјуб)

Иако је Николић јуче казао да нема намеру да напушта СНС и оснива нову странку, као и да никада не би урадио ништа што би штетило Вучићу и напредњацима, политички аналитичари кажу да њихови поступци говоре другачије. - Осим што су ретко заједно, знамо и њихове изјаве и поступке, госте код којих одлазе и које примају. Разлика између њих је велика. Ипак, оснивање нове странке је потез који би значио отворени улазак у политички конфликт. Демантији ме не чуде јер су обојица доследни у томе - каже Бошко Јакшић. Директор “Транспарентности Србија” Владимир Гоати каже да политичарима не верује превише и да су разлике између Вучића и Николића програмско-политичке. - Они желе да изгледа да конфликта нема, али разлике постоје - каже Гоати, истакавши да Николић не би имао шансе против Вучића када би оснивао странку. Ипак, аналитичар Дејан Вук Станковић наводи да је Николић подржао све крупне државне одлуке, од Бриселског споразума преко ЕУ до економије. - Све што је Николић рекао о подршци СНС и Вучићу је очекивано, а прича о оснивању нове странке ни у једном тренутку није изгледала реално - каже он. Председница СНС Зорана Михајловић каже да је и пре Николићеве потврде веровала да неће оснивати нову странку.
Прочитајте још:РАСПАД ДВЕРИ: Глишић тврди да је Обрадовић „фирер“!Мађари граде дуплу ограду ка Србији?Вучић: Боље да односе уређујемо сами него да чекамо Брисел
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА