Најновије

Претње из Приштине:Увешћемо пробне таблице Србима

За грађане Србије и Косова од 1. септембра нови споразум о осигурању возила би могао коштати више него што је то био случај прошле године, јавља РТК 2.
Приштина (Фото: Википедија)

Приштина (Фото: Википедија)

До тога би могло да дође јер власници аутомобила са РКС таблицама приликом уласка на територију Србије плаћају дневну полису осигурања од 547 динара, уз одређене таксе у висини од 1.336 динара, у које су урачунате и пробне таблице. Рахим Пацоли, шеф косовског преговарачког тима о осигурању, који је уједно и директор осигуравајуће куће "Сигуриа", рекао је да ће до 1. септембра чекати српску страну да укину пробне таблице за РКС. "Ако то не буде случај, затражићемо од Владе Косова да се уведу пробне таблице за аутомобиле са српским таблицама при уласку на територију Косова, али, надамо се да ће српска страна схватити и убрзо укинути пробне таблице, како путници не би додатно плаћали," каже Пацоли. За возила са косовским регистарским ознакама, ситуација је нешто другачија. Возачи су нам рекли да је за њихов прелаз у Србију неопходна полиса ТПЛ плус, која важи за возила са КС регистарским ознакама. “Картон смо платили 56 евра, на десет месеци, колико ми још траје регистрација. Платио сам 52 евра,” кажу косовски возачи. Возачима који управљају возилима са српским регистарским ознакама, на прелазу са Косовом тражена је само важећа полиса осигурања издата од стране осигуравајуће куће из Србије, за разлику од претходног периода, када су за полису осигурања на недељном нивоу плаћали 20 евра, док је годишња била чак 600 евра.
Прочитајте још:СРПСКЕ СВЕТИЊЕ ГРАЧАНИЦА И ДЕЧАНИ ПАДАЈУ У РУКЕ АЛБАНАЦА: Паклени план Хашима ТачијаИДИЛА ВУЧИЋ-НИКОЛИЋ: Желе да изгледа да конфликта нема, али разлике постојеРАСПАД ДВЕРИ: Глишић тврди да је Обрадовић „фирер“!
Извор: РТК

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА