Најновије

Исламска држава покренула електронски магазин на бошњачком

Прво издање двонедељног електронског магазина Исламске државе на босанском језику под називом "Мејсара" изашло је ове седмице и, како стоји на сајту "Санџакпрес", делиће се по "свим делова које је ИД освојио". Излазиће и на енглеском, француском и арапском језику.
Уммета, портал близак вехабијама и џихадистима (Фото: Скриншот vijestiummeta.com)

Уммета, портал близак вехабијама и џихадистима (Фото: Скриншот vijestiummeta.com)

- Ово није магазин како се жели приказати. То су снимци акција ИД уз пропратне текстове о акцијама. Овако нешто смо већ имали у БиХ, када је за време рата озлоглашени одред "Ел муџахедин" снимао своје акције и одсечене српске главе и тај материјал делио муџахединима и по свету - истиче Џевад Галијашевић, експерт за борбу против тероризма, за "Новости" Додаје да само име "Мејсара" јасно говори ко је креатор: - То је Мухамед Ебу Ејсар, десна рука Ебу Бекира ел Багдадија, вође и оснивача ИД. Ебу Ејсар је његов човек за медије и ширење пропаганде ИД по свету - истиче Галијашевић. Он каже да ће се најављени ДВД убрзо наћи како и у БиХ, тако и у Србији и целом региону на стотинама портала који подржавају ИД - "Санџакпрес",  "Пут вјерника"... - Ово је само доказ да безбедносне агенције не раде свој посао, јер очигледно ИД има своје портале у целом региону и они раде несметано - истиче Галијашевић. Стручњаци процењују да је за две године у Сирију и Ирак отишло да ратује за ИД више од 210 држављана БиХ.
Прочитајте још:Ако Мађарска стварно затвори границу, то ће морати да ураде и Србија и МакедонијаХрватској посланици смета минут ћутања жртвама Олује!СРБИ ДОБРОДОШЛИ САМО АКО ДОНОСЕ НОВАЦ: Црногорци протерују српске сезонске раднике
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА