Људи који редовно једу љуту храну не само да продужавају животни век већ имају мање изгледа да оболе од тешких болести попут рака, као и срчаних и респираторних обољења, тврде научници.
Љута паприка (Фото: Pixabay.com)
- Наша анализа указује на везу између конзумирања зачињене хране и смањења морталитета - истиче се у студији групе међународних истраживача. Вишегодишње посматрање навика око 500.000 Кинеза, старости од 30 до 79 година, показало је да су особе које су скоро свакодневно јеле зачињену и љуту храну живеле дуже, те ређе оболевале од смртоносних болести.
Прочитајте још:БОЛ У ЛЕЂИМА: Довољно је само 15 минута вежбањаЗбог овог поремећаја се жене стиде да траже помоћ гинекологаОвих пет намирница чисти тело од никотина
Извор: Курир
Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.Донације можете уплатити путем следећих линкова:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.