Најновије

ПРЕТУКЛИ ГЕЈЕВЕ ЈЕР СУ СЕ ЉУБИЛИ: Инцидент у дискотеци у Будви!

Из будванске дискотеке “Топ Хил”, избачена су два младића, од којих је један из Црне Горе, а други из Немачке. Они су испребијaни јер су размењивали пољупце, како је саопштено из ЛГБТ Форума Прогрес.
Илустрација (Фото: parterre.com)

Илустрација (Фото: parterre.com)

Из те невладине организације се наводи да је размењивање пољубаца између двојице младића који су у емотивној вези и који проводе одмор заједно у Будви, код једног од чланова осигурања у дискотеци изазвало револт и хомофобично насиље. - Псовао их је и вређао и тврдио да педере неће толерисати у објекту. Приликом насилног извођења из дискотеке, немачког држављанина је ошамарио, а црногорском је задао ударце у пределу потиљка - каже се у саопштењу. Како се наводи, нападнути младићи су око четири сата контактирали будванску полицију, из које им је речено да нису у прилици да изађу на лице места, већ да они дођу у станицу полиције и поднесу пријаву, преносе Независне. ЛГБТ Форум Прогрес затражио је од министра унутрашњих послова Рашка Коњевића да наложи проверу поступања службе осигурања јер је, како су казали, дошло до озбиљног кршења Закона о заштити лица и имовине. – Коњевић је обавештен да лице које је вршило послове заштите ни минимално није поштовало достојанство, углед, част и основна људска права овог истосполног пара. Члан осигурања је без било каквог разлога брутално употребио према геј пару физичку снагу и избацио из објекта само зато што су разменили пољупце чиме је очигледно дошло и до неравноправног третмана у односу на остале посетиоце дискотеке – каже се усаопштењу. ЛГБТ Форум Прогрес очекује од власника компаније која управља дискотеком “Топ Хил” да се одлучно дистанцирају од хомофобичног насиља и понашања запосленог, и тиме заштите своју компанију и пословни углед од даље дискриминаторне репутације. Они су такође казали да су Управи полиције поднели пријаву против полицијског службеника због неадекватне примене расположивих службених овлашћења.
Прочитајте још:Америка преузела производњу муниције од РусаМРЗЕ СВЕ ШТО ЈЕ СРПСКО: Хрвати срушили крст посвећен српским жртвамаЗА СРБЕ НЕ ПОСТОЈЕ ПРАВА: Ћирилица избрисана са табли у Вуковару!
Извор: Avaz.ba  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА