Најновије

ДАЧИЋ ПРЕД СУКОБОМ СА ДНР: Мисија ОЕБС-а прави хаос у Донбасу

ДОЊЕЦК - Мисија ОЕБС је под све жешћим критикама власти ДНР, а разлог је примена двоструких аршина и очигледно анти-руско деловање ове организације у Донбасу. Последње медијске изјаве првог човека ДНР, Александра Захарченка, отворена је и директна критика на рачун организације којом председава Ивица Дачић.
Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Подсећамо, сукоби у Донбасу попримају димензије пуне обнове ратних дејстава, а од стране Ивице Дачића, председавајућег организацијом ОЕБС и од стране ЕУ се чула само осуда "ескалације конфликта у Донбасу", а уопште није дошло до осуде кијевских власти због све снажнијих удара на позиције армије ДНР и грубог кршења Минског споразума. Наиме, ОЕБС је признао да Кијев гомила тешко наоружање на првим линијама фронта, што је и више него јасан знак да Кијев спрема жесток напад и стратешку акцију освајања нових позиција на фронту, а гранатирања украјинске армије, како на позиције армије ДНР, тако и на насељена места, толико су учестала и видљива, да је чак рањен и један припадник мисије ОЕБС. Без обзира на све то, Ивица Дачић, први човек ОЕБС-а, још увек није реаговао конкретније и директније, а чак је и Стејт департмент, који нема никакву званичну улогу у региону Донбаса, признао да Кијев врши ударе. Џон Кирби, званичник Стејт департмента, рекао је да "Кијев врши нападе у циљу самоодбране", што је крајње лицемерно, јер велика већина забележених сукоба на територији Донбаса је управо на позицијама армије ДНР и простора који су насељени, где страда руско становништво. Дачић није осудио Кијев ни у случају извештаја ОЕБС-а о довлачењу тешког наоружања на прве линије фронта, што је грубо и директно кршење Минског споразума. Александар Захарченко, председник Доњецке народе Република, данас је на конференцији за медије најоштрије осудио ОЕБС за који каже да "игнорише страдање мирног становништва у Донбасу". Он истиче да ОЕБС примењује двоструке аршине, те да уколико неко погине на украјинској страни, ОЕБС одмах реагује, а када погине неко од мирног становништва у Донбасу, ОЕБС ћути. "То су двоструки стандарди." - каже Захарченко. Прошле недеље је, како саопштава министарство одбране ДНР, у Донбасу погинуло чак 17 људи од гранатирања које врши украјинска армија, а рањено је чак њих 45. Да ли ће Ивица Дачић посустати пред очигледним америчким утицајем у организацији којом председава или ће смоћи храбрости да брани основне принципе које декларише ОЕБС, те иступити као частан политичар и покушати да спречи даљу агресију Украјине и њених савезника на народ Новорусије, остаје да се види.
Прочитајте још:Упознајте тенковски батаљон „Дизел“ армије ДНР-а (ВИДЕО)Америку брине руско-ирански споразум о С-300
Оно што је сигурно је да званичници ДНР отворено перципирају и означавају ОЕБС као фактор украјинске стране, те као свог непријатеља и да је сукоб Ивице Дачића, као првог човека ОЕБС-а, и политичких лидера побуњене Новорусије и више него известан. Мисија ОЕБС-а у Новорусији делује са циљем праћења конфликта и помоћи при реализацији Минског споразума. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА