Најновије

Патријарх Иринеј: Срби, вратите се у Хрватску!

ШИБEНИK - Српски патриjарх Иринеj позвао jе данас у манастиру Kрка у Хрватскоj све Србе коjи су некада обитавали на подручjу Хрватске да се ту и врате.
Патријарх у манастиру Крка (Фото: ЈуТјуб)

Патријарх у манастиру Крка (Фото: ЈуТјуб)

Иринеj jе, предводећи литургиjу у Mанастиру Kрка, рекао да jе "из Хрватске хтео да пошаље поруку свим Србима коjи су некад обитавали на подручjу Хрватске да се ту и врате", пренела jе Хина. Oн jе, коментаришући суживот Хрвата и мањинских Срба, рекао да jе битно опростити, али и добити опрост за недела коjа су, како jе рекао,"понеки међу Србима чинили". Иринеj jе додао да су "зло чинили нама суседи и ми њима, али ми у много мањоj мери но они". Патриjарх jе истакао да се "у односима догодило велико зло коjе jе тим веће када jе познато да су раниjе били jедан хришћански народ с истим црквама". Браћа су се, рекао jе патриjарх, поделила и jедни другима нанели велико зло коjе се, истакао jе, више не сме поновити. Иринеj jе нагласио да jе "српски народ, бежећи од смрти доживео трагичне ствари, а хрватску териториjу напустио под притиском". Патриjарх Иринеj предводио jе данас пред неколико стотина верника у манастиру Kрка поред Kистања литургиjско славље поводом 400. годишњице богословиjе Света три Jерарха.
Прочитајте још:ДАЧИЋУ, ДА ЛИ ЋЕШ И ДАЉЕ ЋУТАТИ: Шеф мисије ОЕБС побегао из Горловке!ОТАЦ ТАДЕЈ ЗНАО КАДА ЋЕ СЕ СРБИ ВРАТИТИ НА КОСОВО: После Милошевића ће доћи још гори
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА