Најновије

Желвоз неће бити камп за мигранте

Желвозове хале и огроман простор надомак центра града биће понуђене на продају, јер је фабрика пред банкротом, а највише дугује држави. Фабрика је у стечају а дугује чак 4,4 милијарде динара. Ових дана наводно би на месту фабрике вагона могао да никне прихватни центар за више хиљада азиланата.
Мигранти (Фото: Јутјуб)

Мигранти (Фото: Јутјуб)

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин је одбацио могућност да се у Смедереву направи камп за мигранте. "Не градимо никакав центар, немамо ниједан трајни капацитет који хоћемо да увећамо. У Србији се неће градити центар за 40.000 или 4.000 миграната јер то није политика земље", тврди министар Вулин. Смедерево је, иначе, и претходних деценија било највећи избеглички град у Србији у који се доселило више десетина хиљада невољника. Тачан број се не зна, али је, према неким подацима, у град дошло око 24.000 избеглих са простора Хрватске, БиХ и Косова и Метохије. У селу Радинац пре 20 година отворен је највећи колективни центар за избегла и расељена лица на Балкану који је, тек у мају ове године, коначно затворен.
Прочитајте још:Бимбо Михаљ позвао Кањижане у борбу против емиграната са Блиског истокаГрађани Младеновца не желе центар за азиланте на својој територији
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА