Најновије

Ово треба да знате: Како се бесплатно прегледати код приватног лекара?

Ако не можете да закажете специјалистички преглед у државној клиници у разумном року, можете бесплатно да одете и да се прегледате у приватној ординацији!
Илустрација (фото: pixabay)

Илустрација (фото: pixabay)

Један од највећих проблема на које се пацијенти жале је заказивање специјалистичких прегледа по неколико месеци унапред. Оно што већина не зна, је да постоји уредба да, уколико вам у року од месец дана не обавите специјалистички преглед, од тренутка када сте добили упут, имате право да се прегледате у приватној здравственој установи. Та установа која није обавила преглед у року од месец дана мора да рефундира новац. "Добили сте упут да вас прегледа ортопед на Бањици, одете и тражите преглед и они кажу, не може раније, заказујемо вам за 6 месеци. Онда морате да од установе из које сте дошли затражите потврду да нисте могли да се прегледате у року од месец дана. Саветујем пацијенте да се едукују и код Заштитника права пацијената", каже др Весна Јовановић. Тако је могуће, на пример, заказати магнетну резонанцу. Све што треба је да одете у Клинички центар и ако вам кажу да не могу да вам закажу снимање у року од месец дана, тражите да вам издају потврду коју потом носите у приватну праксу. Рачун вам у том случају рефундира управо Клинички центар. Ово се не односи само на оне услуге код којих постоје листе чекања, као што је уградња кука.
Прочитајте још:Формула доброг изгледа: Једини сигуран начин да заувек уклоните целулитСлавни научник открива најмоћнији природни лек: Четири кашике дневно, и рак се сам повлачи!
Извор: srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА