Најновије

Највећи борилачки догађај у Србији: Combat night 2015

Борилачки спектакл “Combat night 2015” , који ће се одржати 29. августа 2015. године у 19 часова на спортском терену “ Мала Раба” у Обреновцу, највећи је борилачки догађај који се организује у Србији ове године.
Фото: Combat night 2015

Фото: Combat night 2015

Тим поводом разговарали смо са боксером Александром Мацакањом, који ће се борити у мечу вечери, као и са представником Уније спортиста и председником Комисије за спорт у Градској општини Обреновац Иваном Јегоровићем.

Победа!

Александар Мацакања рођен је 2. септембра 1990. године. Бавио се скоро свим спортовима, али пронашао је себе у борилачким спортовима. Боксерску каријеру започео је пре десетак година у клубу борилачких спортова „Кнез Лазар“. Најпре се опробао у рвању и кик-бокс, али бокс му је најдража борилачка вештина. Тренирао је џудо, роњење и пливање. Чак му је и хоби у спортском духу, јер се Александар бави и алпинизмом. Учесник је и маратона. Спортом се одувек бави и иза себе има богату спортску биографију – много победа, а мало пораза.Зашто баш борилачки спортови? Иако сам тренирао већину спортова, одувек сам волео борилачке вештине. Тако сам и почео да тренирам и ево годинама се бавим тим спортом. Сматрам да су људи који тренирају борилачке спортове сталоженији и психо-физички стабилније особе. Ја се никад нисам потукао ван ринга. Колико дуго тренираш борилачке спортове? Борилачке спортове тренирам десетак година. Шта ти је најтеже, а шта је најлепше кад је бокс у питању? Најтеже ми пада кад се деси нека спортска повреда па онда не могу да тренирам или да се такмичим. Најлепши је онај осећај кад вам судија подигне руку у рингу. То је непроцењиво и не може се мерити ни са чим. Како се припремаш за „Combat night 2015“? Интензивно тренирам по неколико часова, почев од кондиционалних припрема па до тренажног процеса који је тренутно највише заступљен. Приближава се спортски спектакл у Обреновцу, каква су ти очекивања? Победа! После свакодневних дугих и напорних тренинга са тренерима Иваном Јегоровићем и Дејаном Маринковићем, очекујем победу. Противник је искусан борац и не сматрам да ће бити баш лако победити. Какав спортски савет имаш за оне који се баве или желе да почну да се баве спортом?   Сви који се баве неким спортом, требало би да се труде да буду што бољи, а то се постиже редовним тренинзима и жељом за успехом. Ја ћу кроз своје мечеве и такмичења покушати да младима приближим борилачке спортове и да их мотивишем да тренирају у што већем броју, како би квалитетније проводили слободно време. Циљ ми је промоција бокса што ће сви који дођу на вече борилачких спортова имати прилике и да виде на професионалном нивоу. Какви су ти даљи планови? С обзиром на то да се бавим и алпинизмом, план ми је да ове године тачније у децембру освојим и највиши врх на свету, Монт Еверест.

Пројекат “Combat night 2015” подржала Градска општина Обреновац

На овој спортској ревији такмичари из клуба борилачких спортова „Кнез Лазар“ – Филип Радовановић, Немања Павловић, Кристина Пантић, Немања Филиповић и бориће се против најбољих бораца из Србије у саватеу, кик-боксу и боксу. Меч вечери одржаће се у професионалном боксу између Александра Мацакање и Ненада Марковића. Гледаоци ће имати прилике да уживају у мечевима вишеструких шампиона. У паузама између мечева биће демонстрације теквондоа, каратеа и рвања. Улаз за ову спортску манифестацију је бесплатан. Пројекат је подржан од стране Градске општине Обреновац.

Унија спортиста

Иван Јегоровић, председник Комисије за спорт у Градској општини Обреновац уједно је и организатор „Combat night 2015” - највећег овогодишњег спортског дешавања у Србији кад је борилачки спорт у питању. Вече борилачких спортова одржаће се 29. августа у 19 часова на спортском терену. Како је настала идеја да се организује „Combat night 2015“? Унија спортиста је јединствена по структури у држави јер се бавимо спортским пројектима као и организацијом оваквих догађаја који ће у наредном периоду бити пракса. Колико је захтевна припрема оваквих догађаја? С обзиром на то да је ово један од највећих спортских догађаја, потребна је озбиљна и детаљна припрема. Међутим, Унија спортиста има доста искуства са организацијом сличних спортских манифестација. Не организујемо први пут меч овако високог ранга, тако да за нас ту нема неких непознаница. Како ће изгледати меч вечери? Меч вечери одржаће се у професионалном боксу између Александра Мацакање и Ненада Марковића. Нисам имао прилике да сарађујем са неким ко прихвата спорт и живи на спортски начин као Александар. Он је у својој бити спортиста и сигуран сам да је перспектива борилачких спортова.
Прочитајте још:Када пукне гума при 300 на сат! (ВИДЕО)СПРЕМНИЈИ НЕГО ИКАД: Колашинац у Пекинг иде по медаљу!
Извор: Правда/Aна Ковачевић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА