Најновије

Вучић спрема велико чишћење

БЕОГРАД - Премијер Александар Вучић, након ванредних парламентарних избора, спрема велико чишћење у земљи - први на реду за отказ биће нерадници и они државни функционери и директори јавних предузећа којима је дата шанса, а који нису показали никакав резултат. Наиме, шеф српске владе незадовољан је радом не само појединих министара већ и директора јавних предузећа, државних секретара, али и чланова и функционера СНС, па ће, како сазнајемо, многи од њих, након ванредних парламентарних избора које је Вучић наговестио, морати да напусте удо
Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Узимајући у обзир тренутни Вучићев рејтинг, за очекивати је да се, након избора, опозиција још више уситни. Међутим, чишћење опозиције, фигуративно речено, није једини премијеров циљ. Вучић је незадовољан и радом појединих министара, али и јавних функционера и чланова своје странке. Многи од њих не раде добро, па је премијер решио да након избора предузме драстичне мере и државу, али и странку, очисти од нерадника и опортуниста. Многи од тренутних министара из редова СНС неће седети у наредној влади.
Политички аналитичар Милан Николић каже да у свакој влади има оних који не раде добро свој посао, али да, зарад грађана Србије, према таквима не треба бити болећив, већ их је потребно чим пре удаљити с одговорних функција које обављају. "Увек и свуда има оних који лоше раде свој посао, оних који отаљавају и ленчаре и оних који не раде ништа. Има, наравно, и оних горих - који су корумпирани, не поштују законе и којима је једини циљ да запосле своју родбину и да се обогате. Према таквим случајевима премијер Србије би требало да покаже одлучност. Не треба према таквима имати милости и бити болећив. Понекад је онима на највишим функцијама тешко да имају увид у рад свих, не само директора јавних предузећа већ и министара и страначких колега, али корумпиране и лење треба склањати с тих функција чим направе прву већу грешку", каже Николић.
"Кад смо улазили у Владу рекли смо да неће више бити бахатости, али и даље имамо људе који више воле да им се виде скупоцен сат него да имају добре резултате", рекао је Вучић и додао да ће од свих напредњака у Влади Србије, у Скупштини и од јавних функционера тражити да буду посвећени послу, а да они којима се то не свиђа могу слободно да иду из СНС.Могућност одржавања ванредних избора Вучић је најавио прошле недеље.
Прочитајте још:Востани СербијеОлуја није завршена
Извор: Курир  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА