Најновије

СКАНДАЛОЗНО: Мило Ђукановић отима имовину СПЦ као најгори комуниста

БЕОГРАД - Српски посланици шокирани су планом Црне Горе да новим, скандалозним законом о верским заједницама одузме имовину Српске православне цркве стечену пре 1918. године, као и да одвоји Митрополију црногорско-приморску од Патријаршије у Београду!
Мило Ђукановић (Фото: rtcg.me)

Мило Ђукановић (Фото: rtcg.me)

За овај закон, који је очигледно припреман у тајности и без икаквих консултација с представницима СПЦ, многи посланици у Србији још нису ни чули.

Скандал

- Шокиран сам тиме што чујем! Зар се у Црну Гору вратио најгори период комунизма, по чијим је начелима била отимана црквена имовина! Не видим како Црна Гора замишља свој пут ка Европској унији ако кроји законе под чијим окриљем отима туђе власништво. Оно што је у власништву Српске православне цркве ту треба и да остане, без обзира на то кад је грађено - каже посланик ДС Душан Милисављевић. Ни његова страначка колегиница Александра Јерков није чула за нови закон у Црној Гори, а одредбе које смо јој прочитали сувише су је шокирале, па није хтела да их коментарише док се и лично не увери у то. Исти одговор добили смо и од посланика СНС Александра Јовичића.

Претерали

Подсећања ради, Црна Гора припремила је нови закон о верским заједницама, по којем влада у Подгорици поставља највеће црквене великодостојнике, дели имовину и коначно одваја Митрополију црногорско-приморску од Патријаршије у Београду. Нацрт предлога уперен је против СПЦ јер члан 52 закона предвиђа да сви храмови и манастири изграђени пре 1918. године, а много је таквих који су српски, пређу у власништво државе.
Прочитајте још:Српска јесенЗа ноћ је 7.000 избеглица стигло у Србију
Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА