Најновије

За ноћ је 7.000 избеглица стигло у Србију

Више од 7.000 избеглица стигло је у Србију у ноћи између суботе и недеље после проласка кроз Македонију, саопштио је Високи комесаријат УН за избеглице (УНХЦР).
Мигранти у Београду (Фото: Јутјуб)

Мигранти у Београду (Фото: Јутјуб)

Међународна федерација Црвеног крста очекује "драматичан пораст" броја избеглица наредних дана. "Више од 7.000 људи је дошло у Србију у ноћи између суботе и недеље пошто су успели да из Грчке пређу у Македонију и возом крену из Ђевђелије до Србије", наводи се и додаје да је на стотине још на граници, а очекује се и нови талас придошлица. Македонија која је у четвртак увела ванредно стање и послала полицију и војску на границу да би спречила улазак избеглица из Грчке, на крају је отворила границу и пустила избеглице. УНХЦР је навео да је добио гаранције од македонских власти да ће оставити отворену границу за избеглице. Међутим, та организација је затражила од Македоније да "појача своје присуство и капацитете" на граници како би био боље организован прихват људи, и додала да је спремна да помогне македонским властима ако то буде потребно. УНХЦР помаже српским властима и невладиним организацијама при пријему избеглица у Прешеву. Та организација је поделила одређену количину хуманитарне помоћи, како су то затражиле српске власти. "УНХЦР оцењује да Грчка и Македонија треба да уложе додатне напоре за решавање тог проблема који не може да нестане преко ноћи и погађа целу Европу. Поново апелујемо на земље ЕУ да повећају помоћ Грчкој, Македонији и Србији", рекао је директор УНХЦР за Европу, Венсан Коштел. Међународна федерација Црвеног крста и Црвеног полумесеца позвала је на сарадњу и заједничке напоре "на највишем нивоу" како би се задовољиле потребе миграната и упозориле на "драматичан пораст" броја избеглица наредних дана који стижу преко грчких острва.
Прочитајте још:ОПАСНА ДИНАМИКА: НАТО изводи војне вежбе тик до Русије, тензије расту!Басурин: Ово су два сценарија које је Кијев припремио за почетак рата!
Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА