Најновије

Прва лига Србије у шаху: Ово су табеле после шест одиграних кола (ФОТО)

На мушкој Првој лиги Србије у шаху Новосадски ШК ДДОР води са шест победа из шест кола. Делује да новосађани сигурно иду ка новој екипној титулу државног првака. У преосталих пет кола их очекују и три тешка меча са главним конкурентима за медаље: Југовић (Каћ), Јелица ПЕП (Горачићи) и Спартак (Суботица). Извесно је да се праве борбе тек очекују у хотелу "Шумарице" који је домаћин најбољим шахистима.
Илустрација (Фото: KimHengBook blogspot)

Илустрација (Фото: KimHengBook blogspot)

Резултати 6. кола:
СЛОГА ТУРИСТ (Краљево) - СЛОВЕН (Рума) 3:3, МЕТАЛАЦ ТАКОВО (Горњи Милановац) - НОВОСАДСКИ ШК ДДОР (Нови Сад) 1,5:4,5, СПАРТАК (Суботица) - КРАЈИНА (Крајишник) 3,5:2,5,  РАДНИЧКИ ВОДОВОД (Крагујевац) - СВЕТОЗАР ГЛИГОРИЋ (Панчево) 3:3, ЈУГОВИЋ (Каћ) - ДЕЛФИН (Београд) 5,5:0,5, ЈЕЛИЦА ПЕП (Горачићи) - ПОЖЕГА (Пожега) 3:3.
На табели после шестог кола води Новосадски ШК ДДОР са 18 меч бодова, други је Југовић са 26, трећи Спартак са 13, четврта Јелица ПЕП са 11 итд.
Шесто коло на Првој лиги Србије у шаху за жене донело је и највећи дерби женског српског шаха. Састали су се актуелни шампион Јелица ПЕП из Горачића и вишеструки шампион државе БАС из Београда. Као што се и очекивало меч је био неизвестан и завршен је после скоро пет сати игре. Победу браниоцу титуле ШК "Јелица ПЕП" донела је Јован Ерић на четвртој табли савладавши репрезентативку Србији Ирину Чољушкину. Пре тога, на прве три табле склопљени су ремији. Овом победом шахисткиње Јелице ПЕП су направиле велики корак ка освајању треће, узастопне шампионске титуле.
Резлтати 6. кола:
ШК БАС - ШК ЈЕЛИЦА ПЕП 1,5:2,5 (Наташа Бојковић - Наталија Жукова реми, Анђелија Стојановић - Марија Ракић реми, Јована Војиновић - Адела Великић реми, Ирина Чољушкина - Јована Ерић 0:1
РАД - ЈУГОВИЋ 3:1, ЗЛАТАР - СОМОБОРСКИ ШК 2:2, РАДНИЧКИ (Рудовци) - ИН (Дебрц) 4:0, РАДНИЧКИ (Београд - ЛЕШТАНЕ) 2:2.
 После шест кола на табели воде БАС и Јелица ПЕП са по 15 меч бодова али Јелица ПЕП има меч мање. На трећем месту је РАД из Београда са 14 меч бодова.
У седмом колу нас очекује још један дерби у коме ће снаге одмерити ЈЕЛИЦА ПЕП - РАД.
Прочитајте још:
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА