Најновије

Ђаковица: Албанци пробили кордон у покушају да нападну Србе

Расељени Срби из Ђаковице и других места у Метохији данас су у Ђаковици у манастиру Успења пресвете Богородице обележили славу Велика Госпојина. Незадовољни Албанци бацали су петарде и полицију су гађали црвеном фарбом, јавља РТС. Једна особа је ухапшена приликом пробоја полицијског кордона.
Албанска полиција (Фото: Јутјуб)

Албанска полиција (Фото: Јутјуб)

Док су три аутобуса са расељеним Србима напуштала порту манастира, на крају некадашње Српске улице окупила се већа група људи узвикујући пароле против Срба и бацајући петарде. Једна од парола која се чула је: "Нема помирења без правде". Полиција је употребила сузавац и спречила их да се приближе расељенима када су аутобусима излазили из црквеног дворишта. Након краћег времена окупљени Албанци су се разишли. Расељени из Ђаковице су безбедно, уз јаку полицијску пратњу, напустили тај град и упутили се према Високим Дечанима. Бројни припадници косовске полиције обезбеђивали су манастир, а ту су били и припадници италијанског Кфора. Улица је била затворена за саобраћај.
Прочитајте још:У Младеновцу се настављају протести забринутих грађанаПРОСВЕТАРИ У ПАНИЦИ: Минимално 5.000 просветара ће изгубити посао
Извор: Б92  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА