Најновије

Гужве на граничним прелазима, вишесатно чекање

На граничним прелазима на Батровцима на излазу из земље формиране су дуге колоне и задржавања су вишесатна, док се на Хоргошу тренутно чека око два сата. Константно је јак прилив возила и на граничном прелазу Градина са Бугарском, где се на улазу у Србију чека око сат времена, саопштио је АМСС.
Граница (Фото: РТС)

Граница (Фото: РТС)

Међузона са Мађарском је пуна, а интензитет саобраћаја се појачава, наводи се у саопштењу, уз савет возачима да ка Хрватској користе граничне прелазе Шид, Сот и Бачку Паланку, а са Мађарском, Келебију или Бачки Брег. Гранични прелази Бачки Виногради, Дјала, Бајмок и Хоргош ИИ отворени су од седам до 19 часова. На граничним прелазима са Црном Гором тренутно нема задржавања дужих од петнаестак минута, а ни на прелазима са Македонијом нема задржавања дужих од пола сата. У периоду туриштичке сезоне време задржавања на граничним прелазима константно варира, па се апелује на возаче да користе мање фреквентне граничне прелазе. Последњи викенд у августу, а уједно и последњи викенд пред почетак нове школске године, донеће сасвим сигурно појачан саобраћај на свим путевима, као и на прилазима већим градским срединама. Саобраћај се тренутно обавља без застоја и посебних прекида уз повојне временске прилике које доприносе несметаном обављању саобраћаја. У данима појачаног саобраћаја су честе саобраћајне незгоде, па се зато возачима саветује да не улазе у ризична претицања и обилажења колона, да одржавају веће одстојање, поштују ограничења у брзини, а посебно да возе пажљиво на местима где је због актуелних радова измењен редован ток саобраћаја. На наплатној рампи Бубањ Поток, време задржавања за наплату путарине је око 10-так минута са тенденцијом пораста током дана. На осталим наплатним рампама задржавања су до пет минута. Према подацима из Управе саобраћајне полиције, претходног дана на путевима у Србији евидентиране су 93 саобраћајне незгоде, у којима је 49 особа повређено, а на жалост, три лица су смртно страдала. Истовремено, у Београду зебележено је 47 саобраћајних незгода у којима су 22 особе повређене, а два лица су погинула.
Прочитајте још:ШАИНОВИЋ: Најтеже ми је пала Слобина смрт, знао сам да ће све свалити на мене!СРБИ ГОРИ ОД УСТАША: Док је они забрањују, ми је не чувамо!
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА