Најновије

ШАИНОВИЋ: Најтеже ми је пала Слобина смрт, знао сам да ће све свалити на мене!

БЕОГРАД - Прва ноћ на слободи, а ока нисам могао да склопим. Како то лепо звучи кад се каже - слободан човек. Нисам још ни свестан.Ово су речи Николе Шаиновића, који је био српски премијер и потпредседник владе СРЈ и који је пре две вечери стигао летом из Стокхолма, где је био на издржавању затворске казне.
Никола Шаиновић (Фото: sense-agency.com)

Никола Шаиновић (Фото: sense-agency.com)

"Први је сигурно мој разговор с тужиоцем, да видим шта он хоће... Други је смрт Слободана Милошевића, која ме је изузетно потресла. Тада сам схватио и да ће на нас, на моју групу, пребацити све оно што се њему стављало на терет и да ће наша пресуда заправо бити копија његове"  нагласио је Шаиновић. Шаиновић је открио и како су му пролазили дани у притвору: "Доста сам читао, размењивали смо књиге. Ја сам био претплаћен на много часописа, па сам био у току са свим што се дешавало на глобалном плану. Дружио сам се с многим притвореницима. То је мали простор и сви смо упућени једни на друге. Највише сам се дружио с генералом Драгољубом Ојданићем и бившим начелником Главног стожера Хрватског већа одбране Слободаном Праљаком јер се моја ћелија налазила између њихових." "Нисам још стигао ни да се саберем. На аеродром су дошли синови и пријатељи, а супруга је остала код куће, желела је да ме дочека на кућном прагу. И у стану је било доста пријатеља. Остали смо до касно у ноћ. Да није било њих, не знам како бих све ово издржао. Све је наизглед исто, као да се ништа није променило, а опет је све тако различито. Размишљао сам раније како би изгледао мој дан на слободи. У мојој глави је то било другачије. Још сам под великим утисцима, требаће ми неколико дана да се прилагодим. Ево, откако сам дошао, људи зову, хоће да ме чују", закључио је Никола Шаиновић.
Прочитајте још:НАШИ И ОБРАЗ: Сви на протест против диктатуре Александра Вучића!Пајтић: Покрајински избори најраније 22. априла
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА