Најновије

Весић: Челници општине Младеновац чинили кривична дела

Градски менаџер Горан Весић изјавио је да је буџетска инспекција почела да испитује рад општине и јавних предузећа у Младеновцу како би се утврдило како се располагало државним новцем. "Први налази говоре да је било ненаменског трошења а има индиција да су вршена прекршајна и кривична дела. Налази инспекције биће упућени надлежним државним органима", рекао је Весић синоћ у Младеновцу.
Горан Весић (Фото: Јутјуб)

Горан Весић (Фото: Јутјуб)

Он је напоменуо да је, након избора Привременог органа, Град Београд упутио буџетску инспекцију како би се испитао рад претходног руководства. "Привремени орган Младеновца сарађује одлично са градом и ми смо, у договору са њима, преко Дирекције за грађевинском земљиште и изградњу града Београда определили скоро 260 милиона динара за два инфраструктурна пројекта у овој општини. Први је изградња постројења за прераду отпадних вода у селу Међулужје. Ове године пројектујемо постројење, следеће године расписујемо тендер за извођача и почињемо са радовима а током 2017. године градимо постројење и пуштамо га у рад", навео је он. Весић је казао да је вредност инвестиција преко 95 милиона динара. Он је нагласио да ће током септембра бити објављен тендер за радове у Улици Браће Баџак и да је вредност посла преко 160 милиона динара. "У путеве и улице у Младеновцу смо ове године уложили нешто мање од 50 милиона динара. То значи да град Београд улаже у Младеновац скоро 300 милиона динара а рецимо ове године са територије општине Младеновац од накнада и доприноса за грађевинско земљиште наплатили смо 14,6 милиона динара", казао је градски менаџер.
Прочитајте још:У Младеновцу се настављају протести забринутих грађанаШАИНОВИЋ: Најтеже ми је пала Слобина смрт, знао сам да ће све свалити на мене!
Извор: Бета  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА