Најновије

Кучи: Специјални суд у рукама међународних прдставника

Министар правде такозване државе Косово, Хајредин Кучи, изјавио је данас да је избор судија, тужилаца, подизање оптужница и функционисање Специјалног суда процес који зависи и углавном је у рукама међународних представника.На питање да прокоментарише имена могућих оптужених пред Специјалним судом, а која су се појавила у појединим медијима на Косову, Кучи је одговорио да не зна имена оптужених и да о њима не треба спекулисати.
Хајредин Кучи (Фото: Принтскрин)

Хајредин Кучи (Фото: Принтскрин)

Министар је за агенцију Косовапрес оценио да се систем правосуђа на Косову суочава с многим изазовима, али да је слична ситуација са свим земљама које стреме ЕУ, и додао да ће зато "бука која прати рад правосудја бити још већа." Додао је да не мисли да Еулекс треба једноставно "отерати" са Косова, већ да транзиција треба да се догоди у међусобној сарадњи и договору. "Неуспеси Еулекса не треба да се сматрају као успех за Косово, као што неуспеси ; правосудних органа Косова не треба да се сматрају успесима ове мисије (Еулекса)", рекао је Кучи.
Прочитајте још:Максимовића покушавају да приволе да заигра за СловенијуНиколић: ЕУ ће можда и пуцати на мигранте – Запад не жели мигранте на својој територији!
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА