Најновије

Блер се не враћа, Вучићу саветници само Гузенбауер и Фратини

БЕОГРАД - Само су Алфред Гузенбауер и Франко Фратини у саветничком тиму премијера Александра Вучића, док Доминик Строс Кан и Тони Блер нису више активни у тој улози, преносе Новости.
Тони Блер и Александар Вучић (Фото: Влада Србије)

Тони Блер и Александар Вучић (Фото: Влада Србије)

Као могуће појачање помиње се и бивши немачки амбасадор у Београду Волфрам Мас, али за сад његов ангажман још није договорен. Некадашњи аустријски државник Гузенбауер и италијански шеф диломатије Фратини и даље често долазе у Београд и својим сугестијама поспешују владине одлуке. Они премијера и министре саветују у процесу европских интеграција, лобирају у Бриселу и европским метрополама за нашу земљу, организују састанке на разним нивоима са људима из ЕУ који су Србији веома битни у фази прикључивања ЕУ. Блеров програм "деливери јунит" за ефикасније деловање министарстава, спроведен је у Влади, али сам бивши премијер Велике Британије више не учествује директно у њему. Такође, ни некадашњи генерални директор ММФ и економски стручњак Доминик Строс Кан, не посећује више кабинете српске Владе. Било је најављено и да ће Лазар Крстић, по одласку са места министра финансија преузети саветодавну улогу у Немањиној 11, али се ни он од силаска с функције практично није појављивао у Београду.
Прочитајте још:ПОГОЂЕН ФЛАШОМ У ГЛАВУ: Ветерани ОВК гађали Хашима ТачијаТРАЖИО КОНАЧАН РАТ: Сећате ли се ко је позивао да српски МиГ-ови бомбардују хрватску артиљерију за време „Олује“?Стефановић: Приоритет је истрага злочина над Србима
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА