Најновије

Каталонија опет устаје

БАРСЕЛОНА - Спремност Каталонија да распише превремене регионалне изборе, који би уједно били и гласање о независности те покрајине од остатка Шпаније, подигло је напетост у односима са централном владом.
Каталонија (Фото: ЈуТјуб)

Каталонија (Фото: ЈуТјуб)

Каталонски председник Артур Мас ће одредити 27. септембар као датум за гласање у тој богатој североисточној покрајини са 7,5 милиона становника који остварују једну петину шпанске производње, преноси АФП. У случају да сецесионистичке странке освоје већину, настојаће да Каталонију одвоје од Шпаније у року од 18 месеци, без обзира на противљење власти у Мадриду, казао је Мас. Покрајинска влада већ је почела да припрема државне институције, које би могле брзо да преузму послове, ако група за независност победи. „Ми смо спремни”, поновио је Мас више пута, током својих јавних наступа.
Прочитајте још:Робертс: Америка нема енергије да се одржи као супер-силаЊУЈОРЧАНИН МЕЂ’ ЧЕТНИЦИМА: Он је бранио Сарајево са војводом Алексићем! (ВИДЕО)
Прошле недеље каталонски функционери су представили планове за будућу пореску агенцију и усвојили уредбу, којом се отвара пут да јавна кредитна институција прерасте у каталонску централну банку. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА