Најновије

Каунтер Панч: Москва оправдано забранила америчку фондацију НЕД

Суштина „дволичне мисије“ америчке непрофитабилне организације – Националног фонда за подршку демократије (НЕД) — састоји се у томе да „помаже настанку и развоју демократије и слободе у читавом свету“, пише „Каунтер панч“. Међутим, методе рада ове агенције коју финансира Стејт департмент радикално се разликује од јавних декларација.
САД (Фото: Pixabay)

САД (Фото: Pixabay)

Национални фонд за подршку демократији плете интриге по читавом свету, пише лист. Циљ организације је смена режима, посебно у независним државама као што је Русија. Зато покушава да се уплиће у процес избора у тим земљама и наоружана је методама за слабљење суверенитета, каже се у чланку. Двадесет осмог јула, руско одељење Националног фонда за подршку демократији нашло се на мети недавно усвојеног закона о тзв. непожељним организацијама, подсећа „Каунтер панч“. Према том закону, делатност страних НВО које „представљају главну претњу темељима уставног поретка Руске Федерације, одбрамбеној способности земље и безбедности државе“ проглашавају се нелегалним на територији Русије.
Прочитајте још:Робертс: Америка нема енергије да се одржи као супер-силаАНКЕТА КОЈА ЈЕ ШОКИРАЛА СВЕТ: 84% Украјинаца жели Путина за председника!
По мишљењу листа, овај корак је био апсолутно оправдан, али предузет са великим закашњењем. Вашингтон одавно води антируску кампању са намером ограничавања, слабљења и изолације Москве, између осталог и уз помоћ унутрашњих субверзивних активности, наводи „Каунтер панч“. Држава треба да се штити од сличних субверзивних активности, а да притом не крши закон, због чега је и донет закон о „непожељним НВО“. Русија је поступила исправно, закључио је „Каунтер панч“. Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА