Најновије

Ципрас жели апсолутну већину Сиризе на изборима

ATИНA - Бивши премиjер Грчке Aлексис Ципрас, позвао jе гласаче на превременим изборима заказаним за 20. септембар, да његовоj левичарскоj партиjи Сириза даjу "снажан мандат" за вођење кризом погођење нациjе.
Ципрас (Фото: flickr.com )

Ципрас (Фото: flickr.com )

"Желимо снажан мандат, апсолутну већину за владу Сиризе за наредне четири године", поручио jе Ципрас у интервjуу за "Рилњуз". Ципрас jе рекао и да jе дошло време да се напусти модел две партиjе, по коjем се Грчка, последње четири децениjе, налазила наизменично између конзервативне опозиционе Нове демократиjе и Пасока. "Kључно jе не начинити корак уназад, већ унапред", додао jе Ципрас. Упитан зашто се ниjе извинио грчком народу jер jе променио став о мерама штедње, бивши премиjер jе одговорио: "A зашто би требало да тражим да ми опросте?", наводи AФП. "Свим срцем сам се борио да останем веран мандату коjи ми jе дао грчки народ", коjи жели да остане у еврозони, додао jе Ципрас. Ципрас jе рекао и да не веруjе у коначни договор коjи jе склопио с кредиторима, али да jе схватио да jе то jедини начин да задржи земљу у еврозони.
Прочитајте још:Припајање Донбаса Русији биће могуће тек после – пораза украјинске армијеЈЕ Л’ ГА ЗАТО МРЗЕ? Ово су „најтежи злочини“ Башара ал-Асада за последњих 15 година
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА