Најновије

Хоће са Русијом

ПОДГОРИЦА - Црна Гора треба да се окрене Русији и са њом склопи војни, економски и културни споразум. Ово су у недељу саопштили представници Равногорског покрета Црне Горе: војвода Милета Павићевић, Петар Шофранац, Маринко Милачић, Будимир Дујовић, Иван Милошевић, Миљан Станишић и Есад Муминовић, указујући да су се поводом тзв. евроатлантских интеграција формирала два покрета.
Црна Гора треба да се окрене Русији (Фото: Indiewire.net)

Црна Гора треба да се окрене Русији (Фото: Indiewire.net)

- Један персонификује Влада Црне Горе која Црну Гору види као чланицу НАТО и сматра да тај избор нема алтернативу, и други Покрет за наутралност који тврди да је неутралност Црне Горе најбоља за њену будућност. Нажалост, до сада се у Црној Гори није формирао покрет који би се залагао за успостављање војних и осталих односа са Русијом. Надали смо се да ће заклети русофили из нашег политичког и културног живота дефинисати такав један политички, економски и духовни однос Црне Горе према тренутним политичким, а посебно војним дешавањима у свету. Међутим, то се није десило, па представници Равногорског покрета први у Црној Гори на политичку сцену кандидују пројекат свеукупне сарадње са Русијом - наводи се у њиховом саопштењу. Црногорски равногорци сматрају да у новом прекомпоновању света Црна Гора треба да буде на страни Русије. - Неспорно је да Русија жели да шири свој утицај, па и на Балкану, што Црна Гора мора искористити. Сматрамо да сарадња са Русијом може донети велику корист, посебно у економском смислу. Црна Гора се мора приклонити руском и свеправославном блоку који би био гаранција да ће остати оно што је увек била - српска и православна земља.

Неопходна заштита

Сматрамо да би присуство Русије у Црној Гори, посебно војно, било непремостива препрека за остварење великоалбанских и исламскофундаменталистичких циљева који у последње време све чешће куцају на наша врата - наводе равногорци.
Прочитајте још:ЈЕ Л’ ГА ЗАТО МРЗЕ? Ово су „најтежи злочини“ Башара ал-Асада за последњих 15 годинаПрипајање Донбаса Русији биће могуће тек после – пораза украјинске армије
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА