Најновије

Америка почела бомбардовање Сирије

САД је извела прве ваздушне нападе на територију Сирији из Турске, преноси Си-Ен-Ен, позивајући се на представнике Пентагона.
Бомбардер Б-1 (Фото: Википедија)

Бомбардер Б-1 (Фото: Википедија)

„Беспилотна летелица, која је полетела из базе на југу Турске, извела је у уторак први удар на циљеве у севером рејону Сирије. То се десило након споразума САД и Турске по питању коришћења базе Ратног ваздухопловста Иналџик“, наводи се у репортажи. Према саопштењу телевизије, за сада нема информација о којим циљевима се ради — о позицијама Исламске државе или милитаната повезаних са Ал Каидом. Турска је дала САД у јулу могућност да изводи ваздушне нападе из једне турске авио-базе по позицијама групације Исламска држава у Сирији. Две стране су разговарале и о могућности стварања „зоне безбедности“ на северу Сирије за оружану сиријску опозицију која потискује како владине снаге, тако и екстремисте Исламске државе и групације Џабхат ел Нусра.
Прочитајте још:БУЂЕЊЕ ЗЕЛЕНЕ ЛИБИЈЕ: Про-гадафијевски протести у Бенгазију! (ВИДЕО)ЏИХАДИСТИ СЕ ОГЛАСИЛИ НА НЕМАЧКОМ: Прете Меркеловој и обећавају нападе!ЗАВРЗЛАМА: САД и Турци најављују копнену инвазију на Сирију, Асад се не противи?!
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА