Најновије

Нова странка подржала Николића

БЕОГРАД - Нова странка поздравља Одлуку о враћању Закона о посебним условима продаје одређених непокретности у својини Републике Србије на поновно одлучивање, коју потписује председник Србије Томислав Николић, јер се заснива на аргументима које је Нова странка истицала против овог закона, а то је да се њиме легализује распродаја државне имовине за привилеговане купцима по повлашћеним ценама, стоји у новом саопштењу ове странке.
Председник Нове странке у Нишу (Фото: Нова странка)

Председник Нове странке у Нишу (Фото: Нова странка)

Подсетимо, закон којим се прописује продаја станова, стамбених објеката, пословног простора и пословних зграда у државној својини, Скупштина Србије усвојила је 31. августа. Посланици Нове странке су током скупштинске расправе апеловали да се закон не усвоји јер је неуставан и јер се њиме у повлашћени положај искључивим правом куповине стављају већ повлашћени закупци државних непокретности. Односно, за куповину одређене државне непокретности не би могли да конкуришу сви грађани Србије, него само они већ привилеговани, и то по цени коју одреди Пореска управа, кажу у Новој странци.
Прочитајте још:(НЕ)МОГУЋЕ: Потпуни раскол између Николића и Вучића!?ЗБОГ УСТАШТВА: Србија упућује демарш Хрватској
Поздрављамо одлуку Николића да се сраман закон врати у Народну скупштину на поновно разматрање јер је заснована на аргументима које су управо посланици Нове странке износили против њега. Позивамо све посланичке групе да схвате погубност и неуставност овог Предлога закона и одбаце га када се о њему буде поново гласало, стоји у саопштењу ове странке. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА